Biologische kookworkshop

Deze biologische kookworkshop perfect in te zetten als teambuilding of bedrijfsuitje. Het is een echte workshop waarbij je het leven op de boerderij en zijn omgeving beleeft.
Je proeft het, je voelt het en je hoort de gepassioneerde verhalen van de boeren. Een unieke kookworkshop met de streekproducten van bedrijven in de prachtige omgeving van Bussloo.

 

Beleef deze biologische kookworkshop.

 Wat kun je verwachten van deze workshop?
 •  Koken met biologische streekproducten
 •  Route met je smartphone door de unieke omgeving
 •  Kies je eigen vervoersmiddel
 •  De échte boerderij beleving
 •  Inclusief tandems
 •  Inclusief drankjes

Bij de kookworkshop ga je zelf de ingrediënten ophalen die je nodig hebt voor het buitenkoken op houtvuur bij de boerderij.

Vanaf de boerderij kun je kiezen om met de fiets/tandem, step, Segway, auto of scooter het ‘Rondje Bussloo’ te beleven.
Je ziet dus veel van de omgeving, haalt de heerlijkste streekproducten zelf bij de boer vandaan, hoort verhalen van de boer waarom hij of zij kiest voor deze manier van boeren, én natuurlijk mag je ook nog wat proeven her en der!

Een arrangement waar je zeker een uur of zes voor uit moet trekken.

 

Streekproducten halen

De dag op de boerderij ziet er dan als volgt uit (in overleg aan te passen);

 • Start met koffie en thee met iets lekkers bij.
 • Uitleg van de tocht waarbij je de route aflegt via je smartphone. Met de Mobile Experience van Buro In!, weet je waar je bent, waar je heen moet en wat je volgende locatie zal zijn. Ook kunnen wij in de Mobile Experience allerlei opdrachten en vragen verwerken. Dus onderweg genoeg te doen voor de teams!
 • Na het uitdelen van de rugzakjes vertrekken de teams met tandems richting de eerste locatie, de molen voor het meel inclusief een rondleiding door de molenaar.
 • Vertrek naar tweede locatie, de kaasboerderij, hier zal de eigenaar je alles vertellen over het maken van hun streekkazen en natuurlijk mag er geproefd worden. Wil je wat meenemen voor thuis? Ook dat is mogelijk. Verder neem je voor deze biologische kookworkshop, kaas, melk en eieren mee die we nodig hebben voor de lekkerste gerechten
 • En de derde locatie is ook erg bijzonder. Jullie zullen een biologisch landbouw bedrijf gaan bezoeken waar de groenten, fruit en sappen meegenomen gaan worden. Dit bedrijf teelt op een speciale manier hele bijzondere producten. De eigenaar zal hier alles over vertellen en met trots jullie rondleiden op zijn erf
  Natuurlijk hebben wij passende gerechten voor deze bijzondere producten.

Uiteindelijk komt ieder team weer terug bij de boerderij Hoeve voor de buitenkook workshop.

 

Kookworkshop op de boerderij

 • Onder het genot van een drankje en wat heerlijke stukjes kaas van de kaasboerderij zal onze kok starten met de uitleg van de kookworkshop Boerderij
 • In ongeveer vier uur tijd ga je in in twee of drietallen diverse gerechten bereiden. De taken worden verdeeld…en aan de slag! Wie houdt het vuur aan? Wie dekt de tafel? Wie bereidt welk gerecht?
 • En dan…na een paar uur hard werken staan de mooiste gerechten op tafel!
 • Op een mooie gedekte buffet tafel zetten we de schalen neer met wat iedereen gemaakt heeft zodat je met trots kan kijken naar alle gerechten

En daarna is het natuurlijk smullen maar!

Nog zin in een toetje? Ook die is gemaakt door één de groep. Wij sluiten af met een heerlijke appel-crumble tijd met verse slagroom. En bij het juiste seizoen, hebben wij daar natuurlijk vers fruit bij!

Met een drankje en een vuurtje sluiten wij deze succesvolle biologische kookworkshop af.

 

Meer informatie over unieke Kookworkshop?

Voor deze kookworkshop hebben we een samenwerking met Buro In! en Buitenkokers. Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ingeborg van Buitenkokers. Zij maakt graag een voorstel op maat voor jouw team of bedrijf.